Er det første gang, du skal dyrke dine egne tomater? Så suger du sikkert en masse viden til dig, så du er helt klar til at komme i gang, når foråret melder sig. Og der er nok at læse… For nogle mener, det er svært at dyrke de røde frugter. Indrømmet: tomater kræver pasning, og […]
Bladselleri
Knasende, sprøde stængler med en dyb, intens smag er det, jeg forbinder med bladselleri eller blegselleri, som planten også kaldes. Derfor har den selvfølgelig en plads i min have, og selvom det nogle gange er udfordrende, kan man dyrke bladselleri selv. Vil du forsøge? Jeg fortæller dig her, hvordan du gør, for du skal ikke være […]
Majroe
Kender du den nordiske roe? Hvis ikke kan du godt glæde dig, for majroe er mageløs. Den har en fin, mild smag af kål eller radise, er nem at dyrke i vores kølige klima og kan bruges i et væld af opskrifter. Det er sundhed på række, du dyrker i køkkenhaven, så find frøposen frem […]
Dyrkning af knoldselleri
Den har flere gange været årsag til klagesange ved middagsbordet, for knoldselleri er ikke kun en klassiker. Den er også kilde til frygt hos mange, som mener, smagen er alt for sær. En skam, synes jeg, for med den rigtige tilberedning er den lige så lækker, som mange andre af havens afgrøder. Du kan derfor trygt lade […]
Hvad du skal vide om brændenælder
Av! Du kan næsten ikke undgå at hilse på de stikkendende brændenælder, når du går i haven – og mødet bliver ofte uforglemmeligt. De sætter nemlig et sviende aftryk på huden, så du husker dem længe efter. Det er hårde ord at få med på vejen, men lægeurten er ikke kun en plante, du skal frygte. […]
Peberrod
Den er kendt som Nordens wasabi – den stærke peberrod, som hurtigt breder sig i haven. Netop derfor har den fået ry for at være mere ukrudt end afgrøde, men det er en skam. Den skønne urt behøver nemlig ikke at give dig udfordringer på den front. Vil du i gang med at dyrke peberrod? Det […]