Hjemme hos mig er det ikke kun i vaserne på spisebordet, blomsterne får en plads. Jeg lægger dem også på tallerkenen, for de spiselige blomster er et festfyrværkeri, der gør maden smagfuld, farverig og fuld af duft! Helt lige gyldigt er det imidlertid ikke, hvilke vækster du serverer, så lad os lige få styr på det, før […]
En sund rod: Sådan dyrker du ingefær selv
Den sunde rod er kendt for en skarp, frisk smag, som smækker på tungen og booster immunforsvaret. Det har man længe vist i Asien, hvor man har dyrket krydderurten gennem tusindvis af år. Herhjemme er den imidlertid en forholdsvis ny afgrøde i køkkenhaven, men ikke desto mindre er den nem både at plante og passe. […]
Sådan dyrker du gurkemeje
Du kan hurtigt blive selvforsynende med hjemmedyrket gurkemeje, for selv under danske himmelstrøg er den varmekrævende rod nem at passe. Er du klar til at komme i haven? Nu ser vi nærmere på, hvordan man planter, vander, gøder og høster gurkemejerødder – men vent! Der er mere. Til allersidst i guiden giver jeg dig også et […]
Dyrk farverige tallerkensmækker
De farverige tallerkensmækkere pynter både i havens blomsterbede og i salatskålen på middagsbordet. Samtidig er de utroligt nemme at dyrke, og hele sommeren igennem sætter de store, trompetformede blomster mellem de grønne blade. Vil du plante tallerkensmækker i din have? Jeg fortæller dig nu, hvordan du kommer godt i gang med at få de farvestrålende […]
Krydderurter i haven
Når jeg bliver spurgt, hvad jeg synes, man skal plante som det første i haven eller på altanen, så svarer jeg altid krydderurter. Det svarer jeg fordi, de er nemme at dyrke og smager dejligt. Det er helt simpelt, men har man egentlig brug for andet? Det tror jeg ikke, så lad os dykke lidt ned […]
Såning & udplantning i køkkenhaven
Nu er det endelig blevet den tid på året, som de fleste haveejere har set frem til: tiden for såning og udplantning. Det er nu, at alle vinterens planer for alvor kan realiseres og med fuglenes pippen hængende i luften, duften af jord, der varmes op og fingres kriblen er det bare med at tage […]