Fennikel er en af de grøntsager, der kan dele vandene. Nogle er vilde med den, andre synes, at smagen af anis og lakrids er for gennemtrængende. Jeg må da også tilstå, at fennikel er en plante, der har en helt særlig smag. Alligevel dyrker jeg fennikel, for jeg synes faktisk, den er virkelig lækker. Især […]
Tid til at dyrke bønner
Bønnerne er skønne! De smager dejligt, er rige på protein og så er de nemme at dyrke. Derfor får de også en stor og vigtig plads i min køkkenhave hvert år, og der bliver både plads til stangbønner, buskbønner, lilla bønner og grønne bønner. Vil du også dyrke dine egne bønner? Så fortæller jeg dig […]
Dyrkning af radiser fra frø til høst
Radisen er en knasende, sprød mundfuld, jeg altid ser frem til i det tidlige forår. Radisen er nemlig en af de tidligste grøntsager, jeg dyrker, og efter en lang vinter er det skønt endelig at se, hvordan tingene igen spirer i haven. På mange måder er radiserne et forvarsel om alle de gode ting, der […]
Er selvforsyning et tilvalg?
Der er så dejligt, der ude på landet. Med kaglende høns, gyldne kornmarker tunge af aks, som svajer sagte i vinden og et glad postbud, der altid stopper op til en halv kop kaffe og en sludder. Ja, der er dejligt herude. Ellers havde jeg vel heller ikke slået mig ned midt i flødeskumsidyllen, men […]
The Hungry Gap
Måske kender du allerede udtrykket, måske har du aldrig hørt det før. The Hungry Gap. Det er den periode, vi snart går ind i. Nemlig den tid på året, hvor vintergrøntsagerne er ved at miste deres magi, og gemmegrøntsagerne bliver bløde, men hvor der stadig er lang vej endnu før, at de nye sprøde spirer […]
Dyrk salat i haven
De sprøde, grønne rækker med salat i haven hører foråret og sommeren til. Der er nemlig ikke noget så skønt, som at liste ned i køkkenhaven og plukke et stort salathoved og lade det mødes med de andre sommergrøntsager til frokost eller aftensmad. Vil du dyrke salat? Her i guiden fortæller jeg dig, hvordan du […]