I nat landede den første sne. Den lagde sig som et hvidt lag over haven og markerne. På træernes ranglede grene og gærdets mosbegroede sten. Nu er det vinter i haven. Så i den tidlige morgen da de første solstråler brød gennem skyerne, gik turen ud i alt det hvide, hvor frosten glimtede perlemorshvidt og […]
Bladselleri
Knasende, sprøde stængler med en dyb, intens smag er det, jeg forbinder med bladselleri eller blegselleri, som planten også kaldes. Derfor har den selvfølgelig en plads i min have, og selvom det nogle gange er udfordrende, kan man dyrke bladselleri selv. Vil du forsøge? Jeg fortæller dig her, hvordan du gør, for du skal ikke være […]
Dyrkning af knoldselleri
Den har flere gange været årsag til klagesange ved middagsbordet, for knoldselleri er ikke kun en klassiker. Den er også kilde til frygt hos mange, som mener, smagen er alt for sær. En skam, synes jeg, for med den rigtige tilberedning er den lige så lækker, som mange andre af havens afgrøder. Du kan derfor trygt lade […]