Måske kender du allerede udtrykket, måske har du aldrig hørt det før. The Hungry Gap. Det er den periode, vi snart går ind i. Nemlig den tid på året, hvor vintergrøntsagerne er ved at miste deres magi, og gemmegrøntsagerne bliver bløde, men hvor der stadig er lang vej endnu før, at de nye sprøde spirer […]
Vinter
I nat landede den første sne. Den lagde sig som et hvidt lag over haven og markerne. På træernes ranglede grene og gærdets mosbegroede sten. Nu er det vinter i haven. Så i den tidlige morgen da de første solstråler brød gennem skyerne, gik turen ud i alt det hvide, hvor frosten glimtede perlemorshvidt og […]
Er selvforsyning et tilvalg?
Der er så dejligt, der ude på landet. Med kaglende høns, gyldne kornmarker tunge af aks, som svajer sagte i vinden og et glad postbud, der altid stopper op til en halv kop kaffe og en sludder. Ja, der er dejligt herude. Ellers havde jeg vel heller ikke slået mig ned midt i flødeskumsidyllen, men […]
Syltede hyldebær
Syltede hyldebær – kan man det? Det kan du tro, man kan. Og lige nu, hvor træernes grene er tykke af de tunge klaser, synes jeg, du skal plukke en kurv og prøve min opskrift. De sorte bær får en fin, dyb smag, når de syltes, og med deres syrlige nuancer er de et lækkert tilbehør […]
Anemoner
Hvide, blå, gule, lyserøde eller lilla – lige meget, hvilke farver blomsterne folder sig ud i, er de smukke anemoner symbol på forår, når de spirer frem i skovbunden eller havens bede. Præcis derfor er det svært ikke at forelske sig hovedkulds i dem, for de bringer den første forårsvarme med sig, så smilet spreder sig på […]
Sådan dyrker du selv passionsfrugt
Er din passion passionsfrugt? Det bliver det snart, for planten er nem at dyrke i drivhus, og den kræver ikke meget pasning. Derudover er de lækre lilla eller gule frugter flotte, når de modner på planten, og deres friske syrlige smag, er perfekt til sommerens søde desserter. I denne artikel fortæller jeg, hvordan du planter, passer, […]