Syltede hyldebær – kan man det? Det kan du tro, man kan. Og lige nu, hvor træernes grene er tykke af de tunge klaser, synes jeg, du skal plukke en kurv og prøve min opskrift. De sorte bær får en fin, dyb smag, når de syltes, og med deres syrlige nuancer er de et lækkert tilbehør […]
Anemoner
Hvide, blå, gule, lyserøde eller lilla – lige meget, hvilke farver blomsterne folder sig ud i, er de smukke anemoner symbol på forår, når de spirer frem i skovbunden eller havens bede. Præcis derfor er det svært ikke at forelske sig hovedkulds i dem, for de bringer den første forårsvarme med sig, så smilet spreder sig på […]
Græskarkernesmør
Det har den flotteste, grønne farve, en cremet konsistens og en intens, dyb smag. Græskarkernesmør er et super lækkert – og billigt – alternativ til nøddesmør, så er du en af dem, der er lige så vild med tahin og peanutbutter, som jeg er, vil du uden tvivl blive begejstret over et glas hjemmelavet græskarkernesmør. Slå dig […]
Asters
Asters betyder stjerne – og det er netop, hvad den er. Fra forårets første spæde solstråler skinner igennem skydækket, til efterårets vilde vinde vælter alt omkuld, står stjernen og skinner i staudebedet. Er den nem at dyrke? Bestemt. Det er en nøjsom plante, som ikke stiller store krav til pasning og pleje, så lad os se […]
Dyrk dine æbler i en krukke
Hvert år bliver æbletræernes grene tunge af frugter, og jeg må hente stigen i skuret for at få høsten sikkert ned. Æblerne sidder højt, så jeg kan ikke nå dem fra jorden uden hjælp. Træer kræver meget plads, som jeg er heldig at kunne give dem, men har du en lille have eller bor du […]
Kom godt fra start med din kaktus
Så bliver det ikke nemmere. En kaktus er nok den plante i verden, der kræver mindst pasning af alle, uanset om du sætter den i din stue eller på terrassen. Den stikkende plante tåler både udtørring, kraftig sol og varme, så glemmer du at kigge forbi med vandkanden, vil den ikke bebrejde dig det mindste. Samtidig fås […]