Sommerens solmodne jordbær har den dejligste duft og den mest intense smag! Spist direkte fra planten er de allerskønnest, men selvom jeg er ihærdig, kan jeg ikke nå at spise dem alle på den måde. Derfor har jeg fundet min opskrift på jordbærmarmelade frem fra gemmerne, så jeg kan koge et stort glas syltetøj og gemme sommeren […]
Syltede hyldebær
Syltede hyldebær – kan man det? Det kan du tro, man kan. Og lige nu, hvor træernes grene er tykke af de tunge klaser, synes jeg, du skal plukke en kurv og prøve min opskrift. De sorte bær får en fin, dyb smag, når de syltes, og med deres syrlige nuancer er de et lækkert tilbehør […]
Græskarkernesmør
Det har den flotteste, grønne farve, en cremet konsistens og en intens, dyb smag. Græskarkernesmør er et super lækkert – og billigt – alternativ til nøddesmør, så er du en af dem, der er lige så vild med tahin og peanutbutter, som jeg er, vil du uden tvivl blive begejstret over et glas hjemmelavet græskarkernesmør. Slå dig […]
Persillesmør – Sådan laver du smør med persille
Hjemmelavet smør med persille er noget af det bedste, jeg ved, når maden sættes på bordet en lun sommeraften. Sammen med godt brød og grillet grønt fra haven er det et måltid, der er både konger og dronninger værdige. Og så er det endda super nemt og hurtigt at lave. Fra du henter urterne i bedet, til […]
Marmelade af mirabeller
Sensommeren er en skøn tid – fyldt med frisk frugt, som skal høstes og spises i de sidste solstråler. Selvfølgelig skal de også syltes, for træernes grene er tunge af modne lækkerier, og min mave kan slet ikke nå at spise dem alle her og nu. Derfor koger jeg marmelade af mirabeller. Man kan faktisk sige, […]