Kryddersmør med estragon – det er næsten som en kold bearnaise. Helt perfekt til de varme sommerdage, hvor jeg ikke orker at stå alt for længe i køkkenet og hvor tanken om at lave en bearnaise nok er noget af det sidste, jeg har lyst til. Så snyder jeg gerne lidt og rører en portion […]
Sød, rød rabarbersaft – Opskrift
Har du 30 minutter? Mere skal du ikke bruge, før du kan hælde et glas frisk, hjemmelavet rabarbersaft op. Det lyder vildt, men ikke desto mindre er det virkeligheden. Nogle ting behøver nemlig ikke at være indviklede, og min opskrift på rabarbersaft er både nem og hurtig at lave. Kom med i køkkenet, nu fortæller jeg dig, […]
Hummus med brændenælder
I det tidlige forår myldrer de spæde brændenældeskud frem fra jorden. For mange haveejere er det lig med lugning, men hvorfor ikke bruge nælderne nyttigt? Når jeg har luget de vilde urter væk fra havens bede, tager jeg dem med ind i køkkenet hvor jeg forvandler dem til en grøn, nordisk hummus. Det er nemt […]
Min bedste opskrift på hyldeblomstsaft
Hyldeblomsterne kan bruges på mange måder, og efterhånden bugner min opskriftsbog af idéer til, hvordan jeg kan bruge dem. Når det er sagt, er min favorit alligevel hyldeblomstsaft. Den har en perfekt sødme og syrlighed på samme tid, og med sin sarte gule farve er den på alle måder smagen af sommer. Vil du hælde […]
Krydret rabarberchutney
Sæsonen er skudt i gang, og de røde rabarber strækker deres sprøde stængler mod den blå himmel. Du bruger dem sikkert allerede til både crumble og saft, men du bør ikke snyde dig selv for også at lave en krydret rabarberchutney af et par stilke. Kombinationen af krydderiernes dybde og frugtens syrlighed, gør chutney med rabarber til […]
Lav te med brændenælde
Jeg kan godt lide at drikke en frisklavet kop te med brændenælde inden sengetid. Det har en beroligende virkning, som jeg har gavn af, før hovedet rammer puden. Heldigvis er det hurtigt at lave te med vilde urter – det tager ikke mere end et par minutter. Herunder forklarer jeg dig, hvordan du gør. En nem opskrift […]