Kan du dufte det? Sæsonen for fastelavnsboller er begyndt, og jeg har længe glædet mig til igen at sætte tænderne i dem. Søde, bløde og bare helt rigtige. Jeg synes, fastelavnsboller er fabelagtige, og jeg byder alting sæsonen velkommen ved at bage en stor portion. For på præcis samme måde som med havens blomster, bær, […]
Bagte æbler over bål
Klistrerede og karamelliserede. Lune, søde og urimeligt bløde. Bagte æbler over bål er noget af det hyggeligste at lave, når efterårskulden kommer krybende og tusmørket lægger sig som en fløjlsblød kappe over haven. Jeg har tændt et bål i haven, og her fortæller jeg dig, hvordan du laver bålbagte æbler. De lækreste bålbagte æbler Det er en […]
Syltede kvæder
Endelig, nu er de i sæson: Kvæder! De skønneste, gule frugter med den mest intense, aromatiske duft, jeg kender. Så snart de er høstet og taget ind i varmen, fylder de stuen med en parfumeret aroma, som sender mig langt ind i eventyrenes verden. Vil du med? Vi begynder rejsen i køkkenet, hvor opskriften på syltede […]
Syltede græskar med timian
Jeg kæmper lidt en kamp, jeg ikke kan vinde: mine græskarplanter producerer flere græskar, end jeg kan nå at spise. Selvom jeg gør mit bedste, ender jeg derfor altid med et luksusproblem, hvor jeg står med en overflod af mad. Syltede græskar er derfor det kneb, jeg må bruge, hvis jeg skal holde bestanden lidt […]
Kvædemarmelade
Hjemmelavet marmelade er det lækreste, og når kvæderne er i sæson, skal der syltes. Har du ikke allerede indsnust den skønne duft fra de gule frugter, skal du glæde dig: Honning, krydderier, æble og pærer er nogle af de noter, der når næsen – og munden. Frugterne smager, som de dufter, og netop derfor er kvædemarmelade en […]
Opskrift på dejlig hjemmelavet hyldebærsaft
På de koldeste vinterdage, hvor blæsten sniger sig igennem selv de mindste sprækker, og frosten hænger som isblink i hegn og haver, er det godt med varmende hyldebærsaft. Så rykker jeg ind foran brændeovnen med et tæppe trukket op over fødderne for at mærke, hvordan varmen spreder sig i hele kroppen. Fryser du også? Så […]