Det er vist de færreste haveejere, der bliver begejstrede, når brændenælderne skyder op i foråret. Sådan har jeg også selv haft det, indtil jeg fandt ud af, hvilken ressource de er. Brændenælder kan nemlig bruges til brændenældegødning – og det er godt til tomater i drivhuset, til havens krukker og afgrøderne i køkkenhaven. Derfor er […]
Opskrift på solæg
Det flotteste indslag på frokostbordet er de marmorerede solæg, som kan laves i flere farver. Rød, gul, blå, lilla, brun eller pink lyser de op fra tallerknerne, når hele familien er samlet. Det er nemlig en særlig ting at spise solæg, og ofte serveres specialiteten til festlige lejligheder som jul eller påske. Alligevel takker jeg ikke […]
Ramsløgssmør
I det tidlige forår dufter skoven ganske særligt. En odør af hvidløg breder sig mellem anemoner og træernes bløde knopper – det er ramsløg, som er i sæson. Jeg tager en kurv under armen, sætter kurs mod de gode sankesteder og vender hjem med de dejligste, grønne blade. I køkkenet finder jeg en håndfuld opskrifter […]
Haven i marts – 10 ting du kan gøre
Har du glædet dig til at komme ud for at strække benene og få jord under neglene igen? Det er der rig mulighed for her i årets første forårsmåned. Der er nemlig nok at tage fat på i haven i marts. For at gøre det lettere at finde ud af, hvor du skal begynde, har […]
Fabelagtige fastelavnsboller
Kan du dufte det? Sæsonen for fastelavnsboller er begyndt, og jeg har længe glædet mig til igen at sætte tænderne i dem. Søde, bløde og bare helt rigtige. Jeg synes, fastelavnsboller er fabelagtige, og jeg byder alting sæsonen velkommen ved at bage en stor portion. For på præcis samme måde som med havens blomster, bær, […]
Sunde, sprøde grønkålschips
Kål er vintermad, så der er ofte grønkål på menuen herhjemme i vintermånederne. Grønkålschips er dog en af de kålretter, der hitter allermest – og man forstår med det samme hvorfor, når man har taget den første bid. De knaser og knitrer præcis som chips skal – og så er de sunde. Har du grønkål […]