På de koldeste vinterdage, hvor blæsten sniger sig igennem selv de mindste sprækker, og frosten hænger som isblink i hegn og haver, er det godt med varmende hyldebærsaft. Så rykker jeg ind foran brændeovnen med et tæppe trukket op over fødderne for at mærke, hvordan varmen spreder sig i hele kroppen. Fryser du også? Så […]
Havtornmarmelade
De orange bær lyser op langs kysten, når septembers blå himmel hænger lavt over landskabet. Har du været på sanketur? Med en kurv fuld af de sunde og syrlige havtorn, er det oplagt at forvandle dem til en sød havtornmarmelade, du kan smøre på friskbagt brød eller servere til lune pandekager. Er du klar til at […]
Lækker mirabellechutney
Nemt, hurtigt og let at lave – mirabellechutney er noget af det bedste, du kan spise lige nu. I haven hænger røde og gule mirabeller tunge på træernes grene, som trykkes mod jorden af de mange frugter, så jeg fylder fade eller kurve og sætter kurs mod køkkenet med favnen fuld. Vil du med? Opskrift får du […]
De sødeste, syltede hyben
Hybensæsonen er i gang, og rundt omkring på hybenbuskene lyser de orange bær klart og tydeligt op. Det er altså tid til at finde kurven frem og komme ud i naturen for at sanke bær, så der kan blive til et stort glas med syltede hyben. Det er nemlig noget af det bedste, jeg kan […]
En krydret hybenchutney – Opskrift
Når sommeren går ind i sidste halvdel af sæsonen, begynder jeg at holde øje med hybenbuskene. Det er nemlig der, at de orangerøde bær begynder at lyse op på buskene, så jeg må ud for at fylde en kurv med hyben. Jeg bruger hyben til mange ting, men én af favoritterne er hybenchutney. Det har […]
Persillesmør – Sådan laver du smør med persille
Hjemmelavet smør med persille er noget af det bedste, jeg ved, når maden sættes på bordet en lun sommeraften. Sammen med godt brød og grillet grønt fra haven er det et måltid, der er både konger og dronninger værdige. Og så er det endda super nemt og hurtigt at lave. Fra du henter urterne i bedet, til […]