Purløg er en af de ting, jeg aldrig løber tør for i min have. Det er et af de første forårstegn, der viser sig og i takt med, at det bliver varmere, vokser de spæde skud hurtigt støre Til sidst er det næsten en skov af purløg, der er vokset frem, og selvom jeg virkelig […]
Jordbærmarmelade
Sommerens solmodne jordbær har den dejligste duft og den mest intense smag! Spist direkte fra planten er de allerskønnest, men selvom jeg er ihærdig, kan jeg ikke nå at spise dem alle på den måde. Derfor har jeg fundet min opskrift på jordbærmarmelade frem fra gemmerne, så jeg kan koge et stort glas syltetøj og gemme sommeren […]
Den dejligste jordbærgrød
Hvordan smager sommer? Den smager af solmodne jordbær! Jeg tør godt sige, at du kun kan finde en nem opskrift på jordbærgrød. Her er vi ikke ude i snørklede forklaringer og lange kogetider, for der skal ikke mere end tre ingredienser i gryden, og udgangspunktet er ens for alle opskrifter. Lad råvarerne mødes, kog nogle minutter […]
Lær at lave sauerkraut
Det syder og bobler i mit køkken! De seneste par år har jeg nemlig kastet mig ud i at lave sauerkraut selv, for det er både sundt, smager skønt og er en god måde at bruge de mange kål på, som køkkenhaven leverer. Vil du lære, hvordan man gør? Så hop i forklædet og kom med i […]
Sådan laver du surkål
Er du med på fermenteringstrenden? De sidste par år har der været godt gang i gæringen rundt omkring i køkkenerne – og mit er ingen undtagelse. Jeg er blevet fan af fermentering, og surkål er derfor et fast indslag i husholdningen herhjemme. Det er nemlig ikke svært at lave sin egen sauerkraut, og nu skal du høre, […]
Græskarkernesmør
Det har den flotteste, grønne farve, en cremet konsistens og en intens, dyb smag. Græskarkernesmør er et super lækkert – og billigt – alternativ til nøddesmør, så er du en af dem, der er lige så vild med tahin og peanutbutter, som jeg er, vil du uden tvivl blive begejstret over et glas hjemmelavet græskarkernesmør. Slå dig […]