Kan du høre det? Det kræver ikke meget fantasi at forestille sig, hvordan det lyder, når de knasende sprøde kikærter knækker mellem tænderne. Det der knæk, som bare kalder på en bid mere igen og igen. I de tilfælde er det heldigt, opskriften er nem at gå til, så du hurtigt kan lave endnu en […]
Opskrift på hjemmelavet pålægschokolade
Det er bare lidt hyggeligt med pålægschokolade, synes jeg. Det minder mig altid om de særlige dage som barn, hvor den gule æske fra Galle & Jessen eller den røde pakke med pålægschokolade fra Toms blev sat på bordet. Det skete nemlig ikke hver dag. Det gør det nu stadig ikke, men fra tid til […]
Kryddersmør med timian & citron
Kryddersmør med timian og citron er en frisk, aromatisk bid. Jeg bruger det på sommerens første, nye kartofler, til dampet fisk eller på nybagt brød en vinterdag. Timian kan nemlig høstes året rundt, og derfor kan du bruge min opskrift på kryddersmørret både sommer og vinter. Kom med i køkkenet! Nu viser jeg dig, hvordan […]
Kryddersmør med purløg
Purløg er en af de ting, jeg aldrig løber tør for i min have. Det er et af de første forårstegn, der viser sig og i takt med, at det bliver varmere, vokser de spæde skud hurtigt støre Til sidst er det næsten en skov af purløg, der er vokset frem, og selvom jeg virkelig […]
Syltede hyldebær
Syltede hyldebær – kan man det? Det kan du tro, man kan. Og lige nu, hvor træernes grene er tykke af de tunge klaser, synes jeg, du skal plukke en kurv og prøve min opskrift. De sorte bær får en fin, dyb smag, når de syltes, og med deres syrlige nuancer er de et lækkert tilbehør […]
Græskarkernesmør
Det har den flotteste, grønne farve, en cremet konsistens og en intens, dyb smag. Græskarkernesmør er et super lækkert – og billigt – alternativ til nøddesmør, så er du en af dem, der er lige så vild med tahin og peanutbutter, som jeg er, vil du uden tvivl blive begejstret over et glas hjemmelavet græskarkernesmør. Slå dig […]