Smagen af stikkelsbær er ganske særlig. Sød og syrlig på samme tid, og når du bider i bærret, brister det med et blidt blop, som gør hver en mundfuld lidt sjovere. Selvom bærrene smager skønt, når de spises frisk fra busken, gemmer jeg også altid nogle på glas. Når jeg sylter stikkelsbær, kan jeg nemlig strække […]
Kryddersmør med timian & citron
Kryddersmør med timian og citron er en frisk, aromatisk bid. Jeg bruger det på sommerens første, nye kartofler, til dampet fisk eller på nybagt brød en vinterdag. Timian kan nemlig høstes året rundt, og derfor kan du bruge min opskrift på kryddersmørret både sommer og vinter. Kom med i køkkenet! Nu viser jeg dig, hvordan […]
Kryddersmør med purløg
Purløg er en af de ting, jeg aldrig løber tør for i min have. Det er et af de første forårstegn, der viser sig og i takt med, at det bliver varmere, vokser de spæde skud hurtigt støre Til sidst er det næsten en skov af purløg, der er vokset frem, og selvom jeg virkelig […]
Kryddersmør med basilikum
Det er en af de mest vidunderlige krydderurter, jeg kender, og netop derfor er kryddersmør med basilikum også det bedste tilbehør til sommermaden. Jeg spiser det sammen med nyopgravede, friskkogte kartofler, spreder det over grillmaden eller lægger en stor skive på brødet. Der er mange måder, det kan serveres på, og har du lyst til at […]
Syltede hyldebær
Syltede hyldebær – kan man det? Det kan du tro, man kan. Og lige nu, hvor træernes grene er tykke af de tunge klaser, synes jeg, du skal plukke en kurv og prøve min opskrift. De sorte bær får en fin, dyb smag, når de syltes, og med deres syrlige nuancer er de et lækkert tilbehør […]
Græskarkernesmør
Det har den flotteste, grønne farve, en cremet konsistens og en intens, dyb smag. Græskarkernesmør er et super lækkert – og billigt – alternativ til nøddesmør, så er du en af dem, der er lige så vild med tahin og peanutbutter, som jeg er, vil du uden tvivl blive begejstret over et glas hjemmelavet græskarkernesmør. Slå dig […]