I det tidlige forår myldrer de spæde brændenældeskud frem fra jorden. For mange haveejere er det lig med lugning, men hvorfor ikke bruge nælderne nyttigt? Når jeg har luget de vilde urter væk fra havens bede, tager jeg dem med ind i køkkenet hvor jeg forvandler dem til en grøn, nordisk hummus. Det er nemt […]
Lær at lave sauerkraut
Det syder og bobler i mit køkken! De seneste par år har jeg nemlig kastet mig ud i at lave sauerkraut selv, for det er både sundt, smager skønt og er en god måde at bruge de mange kål på, som køkkenhaven leverer. Vil du lære, hvordan man gør? Så hop i forklædet og kom med i […]
Sådan laver du surkål
Er du med på fermenteringstrenden? De sidste par år har der været godt gang i gæringen rundt omkring i køkkenerne – og mit er ingen undtagelse. Jeg er blevet fan af fermentering, og surkål er derfor et fast indslag i husholdningen herhjemme. Det er nemlig ikke svært at lave sin egen sauerkraut, og nu skal du høre, […]
Græskarkernesmør
Det har den flotteste, grønne farve, en cremet konsistens og en intens, dyb smag. Græskarkernesmør er et super lækkert – og billigt – alternativ til nøddesmør, så er du en af dem, der er lige så vild med tahin og peanutbutter, som jeg er, vil du uden tvivl blive begejstret over et glas hjemmelavet græskarkernesmør. Slå dig […]