Sensommeren er en skøn tid – fyldt med frisk frugt, som skal høstes og spises i de sidste solstråler. Selvfølgelig skal de også syltes, for træernes grene er tunge af modne lækkerier, og min mave kan slet ikke nå at spise dem alle her og nu. Derfor koger jeg marmelade af mirabeller. Man kan faktisk sige, […]
Haven i august – 10 ting du kan gøre
August er en af de dejligste måneder i haven. De høje temperaturer, lange lyse dage og varme nætter giver nemlig både grøntsager, frugter, blomster – og mig – de bedste betingelser for at nyde livet. Haven i august bugner af mad og blomster, som skal høstes og plukkes, og selvom sensommeren skimtes i horisonten, er der […]
En krydret hybenchutney – Opskrift
Når sommeren går ind i sidste halvdel af sæsonen, begynder jeg at holde øje med hybenbuskene. Det er nemlig der, at de orangerøde bær begynder at lyse op på buskene, så jeg må ud for at fylde en kurv med hyben. Jeg bruger hyben til mange ting, men én af favoritterne er hybenchutney. Det har […]
Dyrk farverige tallerkensmækker
De farverige tallerkensmækkere pynter både i havens blomsterbede og i salatskålen på middagsbordet. Samtidig er de utroligt nemme at dyrke, og hele sommeren igennem sætter de store, trompetformede blomster mellem de grønne blade. Vil du plante tallerkensmækker i din have? Jeg fortæller dig nu, hvordan du kommer godt i gang med at få de farvestrålende […]
Persillesmør – Sådan laver du smør med persille
Hjemmelavet smør med persille er noget af det bedste, jeg ved, når maden sættes på bordet en lun sommeraften. Sammen med godt brød og grillet grønt fra haven er det et måltid, der er både konger og dronninger værdige. Og så er det endda super nemt og hurtigt at lave. Fra du henter urterne i bedet, til […]
Sådan dyrker du hvidløg
Jeg har ikke de store problemer med vampyrer i Hverdagshaven. Faktisk har jeg ikke mødt en eneste endnu, og måske det skyldes, at jeg dyrker hvidløg? Den kraftige duft skulle jo efter sigende holde blodsugerne på afstand, så døjer du med skadedyrene, er det næsten et forsøg værd. Ikke at det skal være den eneste årsag, […]