Det er først rigtigt sommer, når hylden blomstrer og rækker sine hvide grene mod himlen. Det er nok også derfor, at en gin & tonic med hyldeblomssaft smager særligt godt. Den smager nemlig af sommer.
Derfor serverer jeg gerne denne version af en klassisk gin & tonic for mine gæster til sommerens fester. Cocktailen med gin & hyldeblomst er lækker sidst på eftermiddagen, når solen har bagt en hel dag, men den kan også snildt serveres som en velkomstdrink, hvis du har inviteret gæster til grill.
ET ÅR I HAVEN
Få et gratis uddrag af min e-bog Et år i haven, når du tilmelder dig mit månedlige nyhedsbrev med grønne havetips.
Opskrift på gin & tonic med hyldeblomstsaft
Når sommersolen bager, er det lækkert med noget koldt at drikke. Har jeg inviteret gæster på en sommerdag, er det derfor ikke utænkeligt, jeg serverer serverer en gin & tonic med hyldeblomstsaft for dem.
Sådan laver du din egen hyldeblomstsaft
Den er frisk, sød og syrlig på samme tid – og derfor helt perfekt i varmen. Her får du min opskrift på gin & tonic med hyldeblomstsaft, så du også kan servere den for dine gæster. Vil du lave cocktailen uden alkohol, har jeg længere nede i indlægget skrevet lidt om, hvordan du laver en alkoholfri version af drinken.
Opskriften på gin & tonic med hyldeblomst er tilpasset 1 person.
Det skal du bruge
→ 4 cl. gin (jeg er vild med Njord Gins ”Sun & Citrus”)
→ 2 cl. hyldeblomstsaft
→ Danskvand
→ 1 citronskive
→ Isterninger
Sådan laver du gin & tonic med hyldeblomstsaft
✓ Vælg det glas som cocktailen skal serveres i. Et facetslebet longdrink glas er smukt og festligt at servere cocktailen i, men du kan også vælge et ginglas med en stor kuppel.
✓ Fyld glasset med isterninger og gnid glassets kant med citronen.
✓ Hæld gin og hyldeblomstsaft over isterningerne og rør rundt.
✓ Top med danskvand.
✓ Server din gin & tonic mens den er iskold.
TIP Synes du, at din gin & tonic mangler lidt farve? Så pynt den med et par friske stilke mynte eller citronskiver.
3 tips til bartenderen
Har du ikke mikset mange cocktails? Så kan de her 3 tips være gode at have i baghovedet, før du går i gang med at lave gin & tonics derhjemme.
Grønkålschips – Nem snack til drinken
1. Sød eller syrlig
Målene i opskriften afhænger af, hvor sød eller syrlig du vil have din cocktail, og du kan sagtens skalere op og ned på målene. Tilføjer du mere hyldeblomstsaft, bliver din gin & tonic sødere, hvorimod den bliver mere syrlig, hvis du trækker lidt fra. Det er en smagssag så prøv dig frem.
2. Hjemmelavet eller købt hyldeblomstsaft
Brug den hjemmelavede hyldeblomstsaft i din cocktail. Har du ikke lige fået kogt hyldeblomstsaft, så kan du sagtens bruge en god hyldeblomstsaft fra dit lokale supermarked.
3. En cocktail uden alkohol
Har du lyst til lave cocktailen uden alkohol, kan du sagtens undlade at blande ginen med de øvrige ingredienser. Mødet mellem den søde hyldeblomstsaft, den syrlige citron og den friske danskvand er i sig selv lækkert.
Gin & tonic til maden – serveringsforslag
I mange år har det været kutyme, at der er blevet serveret vin eller øl til maden. I løbet af de sidste par år er det dog blevet populært at servere cocktails til maden i stedet for øl eller vin. Det stiller selvfølgelig store krav til de cocktails, der bliver serveret, og som med øl og vin er det ikke alle cocktails, der kan serveres til alt slags mad.
TIP Serverer du en gin & tonic til maden, kan du overveje at skære ned på ginen. Gæsterne skal jo også helst kunne smage den mad, de får serveret.
Hvis du gerne vil servere ovenstående cocktail med gin og hyldeblomstsaft som andet end en velkomstdrink, vil den være god til en forret eller hovedret med fisk. Server et stykke dampet eller grillet laks med en sprød salat og en olie/eddike-dressing til. Det syrlige i cocktailen bryder med den fede fisk, og er ret lækkert.
Havens hyldetræer & hyldebuske
Comeback på barscenen
Uden at træde nogen over tæerne kan jeg vist godt sige, at gin & tonic er en af de nemmeste cocktails, man kan lave. Du behøver derfor langt fra at være bartender for at kunne mikse den sammen.
Efter et par år ude i kulden har den klassiske gin & tonic gjort et comeback på barscenen, og med et tilskud af hyldeblomstsaft får den endnu et løft, hvor selv dem, der er skeptiske over for gin, kan være med. Mødet mellem den syrlige, skarpe gin og den søde hyldeblomstsaft er nemlig et godt match.
Opskrift på dejlige, hjemmelavet hyldebærsaft
Jeg har selv været skeptisk over for gin og beskyldt den for at smage af enebær og grantræ, men jeg måtte kapitulere til sidst. En god gin kan altså noget, og hvis du stadig er skeptisk, så lad være med at kaste dig ud i ”rene” gin-drinks, som fx gin & tonic. Prøv eventuelt gin i samspil med andet end tonic, som i denne opskrift, for så tror jeg, at du også vil blive overbevist.
Skriv et svar