De gammeldags, syltede, grønne tomater er måske lidt en overset ting i vores moderne køkken. Ikke desto mindre er det indtil videre en af mine foretrukne måder at bruge de grønne tomater på, når sæsonen for de røde lakker mod enden. De syltede tomater er nemlig ikke syrlige, de er derimod søde og krydrede, og […]
Opskrift på dejlig hjemmelavet hyldebærsaft
På de koldeste vinterdage, hvor blæsten sniger sig igennem selv de mindste sprækker, og frosten hænger som isblink i hegn og haver, er det godt med varmende hyldebærsaft. Så rykker jeg ind foran brændeovnen med et tæppe trukket op over fødderne for at mærke, hvordan varmen spreder sig i hele kroppen. Fryser du også? Så […]
Krydret rabarberchutney
Sæsonen er skudt i gang, og de røde rabarber strækker deres sprøde stængler mod den blå himmel. Du bruger dem sikkert allerede til både crumble og saft, men du bør ikke snyde dig selv for også at lave en krydret rabarberchutney af et par stilke. Kombinationen af krydderiernes dybde og frugtens syrlighed, gør chutney med rabarber til […]
Sød, rød rabarbersaft – Opskrift
Har du 30 minutter? Mere skal du ikke bruge, før du kan hælde et glas frisk, hjemmelavet rabarbersaft op. Det lyder vildt, men ikke desto mindre er det virkeligheden. Nogle ting behøver nemlig ikke at være indviklede, og min opskrift på rabarbersaft er både nem og hurtig at lave. Kom med i køkkenet, nu fortæller jeg dig, […]
Opskrift på solæg
Det flotteste indslag på frokostbordet er de marmorerede solæg, som kan laves i flere farver. Rød, gul, blå, lilla, brun eller pink lyser de op fra tallerknerne, når hele familien er samlet. Det er nemlig en særlig ting at spise solæg, og ofte serveres specialiteten til festlige lejligheder som jul eller påske. Alligevel takker jeg ikke […]
En klassiker – Opskrift på syltede rødbeder
De er måske lidt oldschool, men jeg kan altså godt lide de syltede rødbeder. Sprøde og knasende med en syrlig, krydret rødbedesmag. Det fungerer altså bare – også selvom, det ikke er en opskrift, der blev opfundet lige her og nu. De syltede rødbeder er en klassiker, og har du også et godt øje til […]