Klistrerede og karamelliserede. Lune, søde og urimeligt bløde. Bagte æbler over bål er noget af det hyggeligste at lave, når efterårskulden kommer krybende og tusmørket lægger sig som en fløjlsblød kappe over haven. Jeg har tændt et bål i haven, og her fortæller jeg dig, hvordan du laver bålbagte æbler. De lækreste bålbagte æbler Det er en […]
Sådan laver man bål
Vi har vist alle sammen været der: ved bålet, der ikke vil brænde, men som demonstrativt sender tunge, sorte røgsignaler ud mod horisonten. Der er ikke noget bedre end et bål, når det brænder rigtigt. Rent, varmende og knitrende, men hvordan laver man et godt bål? Det vil jeg fortælle dig nu. For det er […]
Opbevaring af grøntsager om vinteren
Grøntsager, rodfrugter og frugt kan holde sig friskt hele vinteren, hvis du høster og opbevarer det rigtigt. Spørgsmålet er bare, hvilken metode du skal vælge, hvis du vil sikre den længste holdbarhed? Det kan du blive klogere på nu, hvor jeg fortæller dig om de forskellige måder, du kan opbevare høsten fra haven på gennem […]
Sådan får du flere mariehøns i haven
Det ikke kun på rabarberbladet, du skal håbe, den evigglade mariehøne får lyst til at gå tur, for den er et fantastisk nyttedyr i haven. På en helt naturlig og økologisk måde hjælper den lille bille med at bekæmpe bladlus på blomster, grøntsager, træer og buske. Derfor vil jeg gerne have flere mariehøns i haven, […]
Såning & udplantning i køkkenhaven
Nu er det endelig blevet den tid på året, som de fleste haveejere har set frem til: tiden for såning og udplantning. Det er nu, at alle vinterens planer for alvor kan realiseres og med fuglenes pippen hængende i luften, duften af jord, der varmes op og fingres kriblen er det bare med at tage […]
5 nemme krydderurter, der kan overvintre
Krydderurter er noget af det bedste, du kan dyrke i din have. De dufter fantastisk, smager skønt og kan anvendes til mange forskellige ting. Når jeg bliver spurgt, hvad jeg synes, man skal dyrke i sin første have, så svarer jeg altid bærbuske og krydderurter – for det bliver altså ikke nemmere end det. Derfor […]