Kryddersmør med estragon – det er næsten som en kold bearnaise. Helt perfekt til de varme sommerdage, hvor jeg ikke orker at stå alt for længe i køkkenet og hvor tanken om at lave en bearnaise nok er noget af det sidste, jeg har lyst til.
Så snyder jeg gerne lidt og rører en portion kryddersmør med estragon i stedet. Det er køligt, lækkert på de nye kartofler eller en skive brød, og så tager det ikke lang tid at lave. Her får du min opskrift på kryddersmør med estragon.
ET ÅR I HAVEN
Få et gratis uddrag af min e-bog Et år i haven, når du tilmelder dig mit månedlige nyhedsbrev med grønne havetips.
Lav dit eget kryddersmør med estragon
Kryddersmør er ikke svært at lave, og har du smør og urter, kan du i løbet af 30 minutter stå med frisklavet, godt kryddersmør til maden. Jeg har som regel altid smør i køleskabet, og i sommerperioden er min estragon altid leveringsdygtig i et par stilke med grønne blade, jeg kan bruge. Derfor kommer der tit kryddersmør på bordet her – i mange variationer.
Nu gælder det dog kryddersmør med estragon, og her får du min opskrift.
Sådan laver du kryddersmør med estragon
Nu må vi hellere i gang – det kryddersmør laver jo ikke sig selv. Så vask hænderne, find tingene frem og så begynder vi.
Det skal du bruge
→ 100 gram smør
→ 1 lille bundt estragon
→ Eventuelt flagesalt
TIP Det er nemmest at røre smørret med estragon, hvis du tager det ud 5-10 minutter før, at du skal bruge det.
Lav kryddersmør med estragon
Har du fundet alle ingredienserne? Så er vi klar til at begynde. Herunder fortæller jeg dig, hvordan du laver kryddersmør med estragon.
Sådan gør du
✓ Grib fat om kokkekniven og hak det bedste du har lært, så estragonen bliver helt fint.
✓ Lad den finthakkede estragon mødes med smørret i en skål og rør så indtil, at det hele har blandet sig til en ensartet masse.
✓ Synes du, det mangler salt? Rør flagesalt i.
✓ Form nu kryddersmørret til en kugle, som du sætter på et stykke madpapir og ruller til en aflang pølse.
✓ Luk madpapiret i begge ender ved at sno det.
✓ Sæt smørret på køl i 30 minutter før, at du skærer det i skiver og anretter det til servering.
TIP Vil du have kryddersmør, der smager endnu mere af bearnaise? Tilføj også skalotteløg, presset hvidløg, citronsaft og peber.
Kryddersmør med estragon kan uden problemer laves i god tid før, at du skal bruge det. På køl holder kryddersmørret sig i 14 dage, men du kan også vælge at fryse det.
Få flere opskrifter på kryddersmør
Det er ikke bearnaise, men det smager næsten sådan. Kryddersmør med estragon. Men estragon er ikke den eneste krydderurt, jeg bruger til at lave krydret smør, for jeg har mange forskellige urter i mit krydderbed, som stort set alle sammen kan bruges til formålet.
Lækkert kryddersmør med timian & citron
TIP Hvis du plukker blomster fra tallerkensmækker, hakker dem fint og rører dem i smørret med estragon, får kryddersmørret nogle fine, orange prikker.
Derfor varierer jeg ofte opskriften op kryddersmør, og det er heldigvis ikke noget problem at gøre. Fremgangsmetoden er nemlig den samme, hvad enten du bruger estragon eller purløg.
Du kan jo selv prøve dig frem hjemme i køkkenet, og bruge lige de urter, du har til rådighed. Men vil du have kryddersmør, der smager som bearnaise, så skal du bruge opskriften på kryddersmør med estragon. Naturligvis.
Skriv et svar