Hjemmelavet marmelade er det lækreste, og når kvæderne er i sæson, skal der syltes. Har du ikke allerede indsnust den skønne duft fra de gule frugter, skal du glæde dig: Honning, krydderier, æble og pærer er nogle af de noter, der når næsen – og munden. Frugterne smager, som de dufter, og netop derfor er kvædemarmelade en […]
Havtornmarmelade
De orange bær lyser op langs kysten, når septembers blå himmel hænger lavt over landskabet. Har du været på sanketur? Med en kurv fuld af de sunde og syrlige havtorn, er det oplagt at forvandle dem til en sød havtornmarmelade, du kan smøre på friskbagt brød eller servere til lune pandekager. Er du klar til at […]
En dejlig opskrift på syltede pærer
Der er det gode ved frugttræer, at grenene ofte er fulde af frugter, når sensommeren afløses af de første tegn på efterår. Sådan er det med mit pæretræ – og det er jo dejligt! Jeg når bare aldrig at spise alle de friske frugter, så derfor plukker jeg altid nogle, jeg kan lave til syltede pærer. […]
Opskrift på syltede grønne tomater – Krydrede & søde
De gammeldags, syltede, grønne tomater er måske lidt en overset ting i vores moderne køkken. Ikke desto mindre er det indtil videre en af mine foretrukne måder at bruge de grønne tomater på, når sæsonen for de røde lakker mod enden. De syltede tomater er nemlig ikke syrlige, de er derimod søde og krydrede, og […]
Opskrift på dejlig hjemmelavet hyldebærsaft
På de koldeste vinterdage, hvor blæsten sniger sig igennem selv de mindste sprækker, og frosten hænger som isblink i hegn og haver, er det godt med varmende hyldebærsaft. Så rykker jeg ind foran brændeovnen med et tæppe trukket op over fødderne for at mærke, hvordan varmen spreder sig i hele kroppen. Fryser du også? Så […]
Krydret rabarberchutney
Sæsonen er skudt i gang, og de røde rabarber strækker deres sprøde stængler mod den blå himmel. Du bruger dem sikkert allerede til både crumble og saft, men du bør ikke snyde dig selv for også at lave en krydret rabarberchutney af et par stilke. Kombinationen af krydderiernes dybde og frugtens syrlighed, gør chutney med rabarber til […]