Har du 30 minutter? Mere skal du ikke bruge, før du kan hælde et glas frisk, hjemmelavet rabarbersaft op. Det lyder vildt, men ikke desto mindre er det virkeligheden. Nogle ting behøver nemlig ikke at være indviklede, og min opskrift på rabarbersaft er både nem og hurtig at lave. Kom med i køkkenet, nu fortæller jeg dig, […]
Opskrift på solæg
Det flotteste indslag på frokostbordet er de marmorerede solæg, som kan laves i flere farver. Rød, gul, blå, lilla, brun eller pink lyser de op fra tallerknerne, når hele familien er samlet. Det er nemlig en særlig ting at spise solæg, og ofte serveres specialiteten til festlige lejligheder som jul eller påske. Alligevel takker jeg ikke […]
En klassiker – Opskrift på syltede rødbeder
De er måske lidt oldschool, men jeg kan altså godt lide de syltede rødbeder. Sprøde og knasende med en syrlig, krydret rødbedesmag. Det fungerer altså bare – også selvom, det ikke er en opskrift, der blev opfundet lige her og nu. De syltede rødbeder er en klassiker, og har du også et godt øje til […]
Haven i efteråret
Et venligt vindstød vifter de sidste blade af træerne, mens blomsterne synker sammen under tyngden af rimfrost, som snart spreder sig mellem bedene. Haven i efteråret undergår den vildeste forvandling, når sommerens farveflor forsvinder til fordel for gyldne, brændte nuancer. Det er den tid på året, hvor du må gøre haven efterårsklar og forberede den på, at […]
De skønneste syltede stikkelsbær
Smagen af stikkelsbær er ganske særlig. Sød og syrlig på samme tid, og når du bider i bærret, brister det med et blidt blop, som gør hver en mundfuld lidt sjovere. Selvom bærrene smager skønt, når de spises frisk fra busken, gemmer jeg også altid nogle på glas. Når jeg sylter stikkelsbær, kan jeg nemlig strække […]
Kryddersmør med basilikum
Det er en af de mest vidunderlige krydderurter, jeg kender, og netop derfor er kryddersmør med basilikum også det bedste tilbehør til sommermaden. Jeg spiser det sammen med nyopgravede, friskkogte kartofler, spreder det over grillmaden eller lægger en stor skive på brødet. Der er mange måder, det kan serveres på, og har du lyst til at […]