Hyldeblomstsukker har en meget tydelig smag af hyldeblomst og kan bruges i kager, desserter og is – ja, stort set alle steder, hvor man vil tilføje smagen af hyld. Sukkeret er nemlig et frisk indspark i en sød dessert, hvor den skarpe smag af hyld træder frem og giver modspil. Vil du prøve at lave […]
Lav din egen hyldeblomstte – Nem & lækker opskrift
Der er ikke noget så dejligt, som at folde fingrene om en varm kop hyldeblomstte, når vinteren rusker i træerne udenfor. Det er som at få en kop af sommerens smage og dufte serveret der midt i kulden. Har du været ude for at samle hyldeblomster, synes jeg, du skal bruge nogle af dem til […]
Opskrift på hyldeblomstmarmelade med citron
Frisk, sød og sommerlig. Sådan smager min hyldeblomstmarmelade, og på et friskbagt stykke brød er den helt og aldeles perfekt. Hvert år når jeg har lavet hyldeblomstsaft, bruger jeg resterne fra saftproduktionen til at lave denne marmelade. Jeg synes, det er sådan en fin måde at bruge overskuddet på. Vil du også trylle overskuddet fra […]
Prøv en gin & tonic med hyldeblomstsaft
Det er først rigtigt sommer, når hylden blomstrer og rækker sine hvide grene mod himlen. Det er nok også derfor, at en gin & tonic med hyldeblomssaft smager særligt godt. Den smager nemlig af sommer. Derfor serverer jeg gerne denne version af en klassisk gin & tonic for mine gæster til sommerens fester. Cocktailen med […]
Kryddersmør med estragon
Kryddersmør med estragon – det er næsten som en kold bearnaise. Helt perfekt til de varme sommerdage, hvor jeg ikke orker at stå alt for længe i køkkenet og hvor tanken om at lave en bearnaise nok er noget af det sidste, jeg har lyst til. Så snyder jeg gerne lidt og rører en portion […]
Hummus med brændenælder
I det tidlige forår myldrer de spæde brændenældeskud frem fra jorden. For mange haveejere er det lig med lugning, men hvorfor ikke bruge nælderne nyttigt? Når jeg har luget de vilde urter væk fra havens bede, tager jeg dem med ind i køkkenet hvor jeg forvandler dem til en grøn, nordisk hummus. Det er nemt […]