Når sommeren står på sit højeste, bugner bedet af krydderurter, som både dufter og smager fantastisk! Det kan være en udfordring at få brugt dem alle, men heldigvis er hjemmetlavet kryddersmør en let og lækker måde at løse udfordringen på. Her får du min opskrift med rosmarin – og en lille smule citronskal. Perfekt til grillmaden, på […]
Knækbrød
Jeg kan altid lige spise ét stykke mere. Og så et til, og måske lige det sidste også… De sprøde knækbrød holder ikke længe herhjemme, for de knasende bidder er virkelig den bedste snack, jeg kan forestille mig. Har du det på samme måde, skal du gå med i køkkenet nu. Her får du nemlig opskriften […]
Fabelagtige fastelavnsboller
Kan du dufte det? Sæsonen for fastelavnsboller er begyndt, og jeg har længe glædet mig til igen at sætte tænderne i dem. Søde, bløde og bare helt rigtige. Jeg synes, fastelavnsboller er fabelagtige, og jeg byder alting sæsonen velkommen ved at bage en stor portion. For på præcis samme måde som med havens blomster, bær, […]
Bagte æbler over bål
Klistrerede og karamelliserede. Lune, søde og urimeligt bløde. Bagte æbler over bål er noget af det hyggeligste at lave, når efterårskulden kommer krybende og tusmørket lægger sig som en fløjlsblød kappe over haven. Jeg har tændt et bål i haven, og her fortæller jeg dig, hvordan du laver bålbagte æbler. De lækreste bålbagte æbler Det er en […]
Syltede kvæder
Endelig, nu er de i sæson: kvæder! De skønneste, gule frugter med den mest intense, aromatiske duft, jeg kender. Så snart de er høstet og taget ind i varmen, fylder de stuen med en parfumeret aroma, som sender mig langt ind i eventyrenes verden. Vil du med? Vi begynder rejsen i køkkenet, hvor opskriften på syltede […]
Syltede græskar med timian
Jeg kæmper lidt en kamp, jeg ikke kan vinde: mine græskarplanter producerer flere græskar, end jeg kan nå at spise. Selvom jeg gør mit bedste, ender jeg derfor altid med et luksusproblem, hvor jeg står med en overflod af mad. Syltede græskar er derfor det kneb, jeg må bruge, hvis jeg skal holde bestanden lidt […]